Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πόλη μυρμηγκιών


Με σκοπό την μελέτη μιας φωλιάς μυρμηγκιών, μια ομάδα ερευνητών έριξε τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλελειμμένη φωλιά. Χώρεσαν 10 τόνοι τσιμέντο. Μετά από έναν μήνα άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακό.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Είναι η εξέλιξη "αλάνθαστη" διαδικασία ;


Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται το "παράδοξο" του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου. Το παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο είναι ένα παρακλάδι ενός εγκεφαλικού (ή κρανιακού) νεύρου. Ξεκινά δηλαδή απ' ευθείας από τον εγκέφαλο και όχι από τον νωτιαίο μυελό (στην σπονδυλική στήλη). Είναι παρακλάδι του πνευμονογαστρικού νεύρου.

Taxi!


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σίσυφος


...και εδώ ο μύθος.

Ο Καματερός και το «θαυματουργό νερό»

Στις 14 Οκτωβρίου του 1976 ξεκινά η πολύκροτη δίκη του 36χρονου δικηγόρου Γιώργου Καματερού που υποστήριζε ότι ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου. Κανένα άλλο δήθεν φάρμακο δεν πέρασε στο καθημερινό λεξιλόγιο του Έλληνα, δεν κέρδισε τόση δημοσιότητα και δεν προκάλεσε τόση υστερία όση το περίφημο νερό του Καματερού. Ίσως γιατί στο πλευρό του Καματερού, βρέθηκαν «Τα Νέα» που με την στάση τους στήριζαν τις φαντασιοκοπίες του και καλλιέργησαν τις ελπίδες του κοινού.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καταρρίπτοντας 9 μύθους για τους εμβολιασμούς!

Το πλήρες άρθρο βρίσκεται εδώ. Η δόκτορ Rachael Dunlop του Australian Vaccination Network, καταρρίπτει 9 από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από τους εμβολιασμούς.

Ιός γίγαντας στα ανοιχτά της Χιλής

Ο «βασιλιάς» των ιών, ο οποίος ενσωματώνει περισσότερα από 1.000 γονίδια εντοπίστηκε στον ωκεανό ανοιχτά της Χιλής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιό που έχει απομονωθεί έως σήμερα, ανακοίνωσαν ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS).

Ερευνώντας μια θαμένη αρχαία λίμνη της Ανταρκτικής

Έρευνες με στόχο τη συλλογή στοιχείων για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τον εντοπισμό νέων μορφών ζωής, ξεκινούν σε αρχαία, θαμένη επί εκατοντάδες χρόνια κάτω από πάγο, λίμνη της Ανταρκτικής ξεκινούν Βρετανοί μηχανικοί και επιστήμονες.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κουφιοκεφαλάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κοκκαλάκης -απαντώντας σε έρευνα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» για τις επιθέσεις αστυνομικών κατά δημοσιογράφων- είπε ότι «όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του -όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί- αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις που έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης».