Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Σχέδιο σωτηρίας των οικονομιών των κρατών...


What children’s skulls look like as they prepare to lose their baby teeth

Ο θεαματικότερος drummer που έχεις δει!

Χωρίς σχόλια....

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Κατουρώντας τον Θάνατο

Ο Βεβέλ Γκαρθία ήταν πιτσιρικάς, 22 χρονών, «αριστερός στο πόδι και στις ιδέες» όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει ο συγγραφέας Εδουάρδο Γκαλεάνο σε μια από τις μικρές ιστορίες που συμπεριέλαβε στο βιβλίο του ‘Καθρέφτες’. Αγωνίστηκε όλες κι όλες τέσσερις χρονιές με τα χρώματα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια παίζοντας επιθετικός και σκοράροντας 11 γκολ σε 28 παιχνίδια. Λίγες μόλις ημέρες μετά το πραξικόπημα του Φράνκο ο Βεβέλ και δυο ακόμα απ’ τα αδέρφια του συλλαμβάνονται σε μια από τις πρώτες μικρές μάχες του Ισπανικού εμφυλίου σαν μέλη της Σοσιαλιστικής Νεολαίας. Μετά από μια διαδικαστική και γρήγορη δίκη ο ίδιος και ο ένας εκ των αδερφών του καταδικάζονται σε θάνατο, ενώ το τρίτο μέλος της οικογένειας την γλιτώνει προσωρινά με φυλάκιση όντας ακόμα ανήλικος. (Εκτελέστηκε την επόμενη χρονιά στις φυλακές με επίσημη αιτία το ότι προσπάθησε να αποδράσει.)


O αρχαιοπτέρυγας δεν ήταν πτηνό!

Νέα ευρήματα αποκαθηλώνουν το διάσημο απολίθωμα από την εξελικτική θέση του!Λονδίνο


Ο αρχαιοπτέρυγας (Archaeopteryx), ο οποίος για 150 χρόνια απολάμβανε τη θέση του πρώτου πτηνού που δημιούργησε η εξέλιξη, φαίνεται πως τελικά δεν ήταν καθόλου πτηνό!
Αυτό προέκυψε έπειτα από την μελέτη ενός άλλου φτερωτού απολιθώματος, του Xiaotingia zhengi, το οποίο βρέθηκε στην επαρχία Liaoning της Κίνας και χρονολογείται από την Ύστερη Ιουρασική περίοδο (161-145 εκατομμύρια χρόνια πριν).


Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Αστεροειδής 300 μέτρων διαγράφει ίδια πορεία με τη Γη


Ένας διαστημικός βράχος διαμέτρου 300 μέτρων ακολουθεί την ίδια περίπου τροχιά που διαγράφει η Γη γύρω από τον Ήλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση αστρονόμων. Αυτό σημαίνει πως η Γη είναι ο τέταρτος πλανήτης κοντά στον οποίο οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν "τρωικά σώματα".

Τα "τρωικά σώματα" στην αστρονομία είναι συνήθως αστεροειδείς που κινούνται στην ίδια τροχιά με άλλα μεγαλύτερα σώματα, χωρίς όμως να συγκρούονται μαζί τους.

Ο νέος αστεροειδής, με το όνομα 2010 TK7, δεν αποτελεί επομένως απειλή για τον πλανήτη μας. Οι ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη, διαβεβαιώνουν πως η τροχιά του μικρού βράχου θα παραμείνει σταθερή και ακίνδυνη για τα επόμενα 10.000 χρόνια.


The Human Ape - National Geographic

Humans are apes. Great apes. Apes all belong to the superfamily Hominoidea. The great apes are the family Hominidae which we share with the Chimpanzees, Gorillas and the Orangutan. Our DNA is less than 2 percent different from that of chimpanzees, so from a biological viewpoint, what is it that makes humans so different from the other great apes? Find out what our ape cousins can do -- and what they can't.

«Ξεμπλοκάρει» η χρηματοδόση της έρευνας για τα Βλαστοκύτταρα στις ΗΠΑ


Απορρίφθηκε από Αμερικανό ομοσπονδιακόδικαστή αγωγή, η οποία είχε μπλοκάρει προσωρινά τη χρηματοδότηση από τα ομοσπονδιακά ταμεία των ΗΠΑ της έρευνας για τα βλαστοκύτταρα. Πρόκειται για μια απόφαση – νίκη για την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η σημερινή απόφαση του δικαστή Ρόις Λάμπερτ εκδόθηκε έπειτα από ανάλογη απόφαση που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο από αμερικανικό ομοσπονδιακό εφετείο, το οποίο είχε δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Ομπάμα να συνεχίσει τη χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία της έρευνας για τα βλαστοκύτταρα.

tvxs.gr

Funny Sports Gif Animations

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Εκτυπώνοντας έναν ανθρώπινο νεφρό!

Ο χειρουργός Άντονι Ατάλα παρουσιάζει ένα πείραμα σε αρχικό στάδιο το οποίο κάποια στιγμή θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων: έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή ο οποίος χρησιμοποιεί ζωντανά κύτταρα για να παράγει ένα μεταμοσχεύσιμο νεφρό. Χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνική, ο Λουκ Μασέλα, ασθενής του δρ. Ατάλα, απέκτησε μια κατασκευασμένη ουροδόχο κύστη πριν 10 χρόνια·τον συναντάμε στη σκηνή.εδώ υπάρχει η διάλεξη με Ελληνικούς υπότιτλους.

TED Talks : Σούζαν Λιμ: Μεταμόσχευση κυττάρων και όχι οργάνων

Στο παρακάτω βίντεο αναπτύσσονται κάποιες από τις πιθανές δυνατότητες αξιοποίησης των βλαστοκυττάρων. Η Susan Lim αναπτύσσει την πιθανότητα μεταμόσχευσης μεμονωμένων κυττάρων αντί για ολόκληρους ιστούς ή όργανα. Η χειρουργος από την Σιγκαπούρη πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην χώρα της το 1990. Η ασθενής της χαίρει άκρας υγείας 20 χρόνια μετά.


Τα βλαστοκύτταρα είναι αδιαφοροποίητα κύτταρα, που έχουν την δυνατότητα να διαφοροποιηθούν σε όλους ή κάποιους τύπους κυττάρων. Η έρευνα στις μέρες μας, εστιάζεται στην επιτυχή καθοδήγηση από την επιστημονική κοινότητα, προς τον τύπο κυττάρου που θέλουμε να δημιουργήσουμε. 


Πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας...
εδώ μπορείτε να δείτε την διάλεξη με ελληνικούς υπότιτλους.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Η ιδιοφυΐα του Δαρβίνου (Τρίτο μέρος)

wikipedia link

Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ που έγραψε και παρουσίασε ο Richard Dawkins. Το τρίτο επεισόδιο ασχολείται με τον πόλεμο που δέχτηκε και δέχεται η Εξέλιξη, από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκε ως και σήμερα.
 
Τα παρακάτω youtube links έχουν Ελληνικούς υπότιτλους...


Πρώτο επεισόδιο

Δεύτερο επεισόδιο

Η ιδιοφυΐα του Δαρβίνου (Δεύτερο μέρος)

wikipedia link

Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ που έγραψε και παρουσίασε ο Richard Dawkins. Το δεύτερο επεισόδιο ασχολείται με τον 5ο πίθηκο (άνθρωπος) και ποια η θέση του στην εξελικτική διαδικασία.
 
Τα παρακάτω youtube links έχουν Ελληνικούς υπότιτλους...


Πρώτο επεισόδιο

Τρίτο επεισόδιο

Η ιδιοφυΐα του Δαρβίνου (Πρώτο μέρος)

wikipedia link

Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ που έγραψε και παρουσίασε ο Richard Dawkins. Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα, τον Αύγουστο του 2008 στο Channel 4. Ο Dawkins εξηγεί τους βασικούς μηχανισμούς της φυσικής επιλογής και εξιστορεί το πως ο Darwin ανέτπυξε την θεωρία του.
 
Τα παρακάτω youtube links έχουν Ελληνικούς υπότιτλους...


Δεύτερο επεισόδιο

Τρίτο επεισόδιο

ΕΞΕΛΙΞΗ...


Το Νόμπελ στη Νορβηγία

Το Νόμπελ στη Νορβηγία

by πιτσιρίκος

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη διπλή δολοφονική επίθεση στη Νορβηγία, αν και οι περισσότεροι δεν δίνουν δεκάρα, είτε επειδή κάνουν τις διακοπές τους και την περνάνε φίνα, είτε επειδή έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν μπορούν να ασχολούνται με αυτά των άλλων.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων των άσχετων, ο δράστης της επίθεσης είναι Νορβηγός, αν και θα βόλευε περισσότερο να είναι κάνας Ταλιμπάν ή το φάντασμα του Μπιν Λάντεν.
Η δολοφονία τουλάχιστον 93 ατόμων προκάλεσε σοκ στους Νορβηγούς -επειδή δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο- και αυτό αποδεικνύει πως τα έχουν χαμένα, είναι στην καρακοσμάρα τους, νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην κοινωνία τους.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Στάσου, τανκς!

Στάσου, τανκς!

by πιτσιρίκος

Τα όσα έχουν συμβεί από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι σήμερα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα -αλλά και η αλλαγή στον τρόπο σκέψης των Νεοελλήνων- με έκαναν να δω με μια εντελώς διαφορετική ματιά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Τελικά, αυτό που είναι εξοργιστικό με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν είναι οι σχεδόν 4 χιλιάδες νεκροί, οι 1.619 που δηλώθηκαν αγνοούμενοι, οι 200 χιλιάδες που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, ούτε η παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αυτό που είναι εξοργιστικό με την τουρκική εισβολή είναι ότι η Τουρκία δεν σεβάστηκε τους τουρίστες που παραθέριζαν στην Κύπρο.

Δεν μπορείς να εισβάλεις με στρατό, τανκς και ελικόπτερα σε μια χώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου – το απαγορεύει το savoir vivre.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο χάλασε την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό.

Βέβαια, η τουρκική εισβολή δεν ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον κυπριακό τουρισμό – η ζημιά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη για την Κύπρο, αν εκείνες τις ημέρες έκαναν απεργία οι Κύπριοι ταξιτζήδες.

pitsirikos.net

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Το νέο κόμμα της... Τεκίλας

ΗΠΑ: Το νέο κόμμα της... Τεκίλας


Στο πλευρό των Ισπανόφωνων, που νιώθουν ιδιαίτερα εξοργισμένοι από την πολιτική στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τάσσεται η DeeDee Garcia Blasé, μέλος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Όπως ανέφερε, έχουν υποστεί τόσα πολλά από τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου, με σημαντικότερο το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία αυτών δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο λόγος για τον οποίο η DeeDee Garcia ελπίζει στο να επανδρώσει μία νέα παράταξη με όνομα ένα ποτό. Το Κόμμα της Τεκίλας.


Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Ιουλιανά: ...όταν η δημοκρατία απαξιώνεται

Ιουλιανά: ...όταν η δημοκρατία απαξιώνεται


Σαν σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από τα Ιουλιανά, την περίοδο πολιτικής αστάθειας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.

Η περίοδος αυτή είναι γνωστή και ως Αποστασία του 1965 αφού μετά την παραίτηση Γ. Παπανδρέου οι κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν διαδοχικά από βουλευτές της Ενώσεως Κέντρου ήταν αποτέλεσμα χρηματισμού και υποσχέσεων ανάληψης πολιτικών αξιωμάτων. Έτσι, μερίδα του Τύπου και του λαού απέδωσε το χαρακτηρισμό του «αποστάτη» στους βουλευτές που ανέβαιναν στην εξουσία. Η περίοδος αυτή χρωματίστηκε και από την έντονη ανάμειξη του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Συντάγματος του 1952.


Ιουλιανά: ...όταν η δημοκρατία απαξιώνεται

Ιουλιανά: ...όταν η δημοκρατία απαξιώνεται


Σαν σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από τα Ιουλιανά, την περίοδο πολιτικής αστάθειας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Austrian driver's religious headgear strains credulity

Austrian driver's religious headgear strains credulity

 

An Austrian atheist has won the right to be shown on his driving-licence photo wearing a pasta strainer as "religious headgear". 

Niko Alm first applied for the licence three years ago after reading that headgear was allowed in official pictures only for confessional reasons. 


Mr Alm said the sieve was a requirement of his religion, pastafarianism.
Later a police spokesman explained that the licence was issued because Mr Alm's face was fully visible in the photo.

"The photo was not approved on religious grounds. The only criterion for photos in driving licence applications is that the whole face must be visible," said Manfred Reinthaler, a police spokesman in Vienna.

He was speaking on Wednesday, after Austrian media had first reported Mr Alm's reason for wearing the pasta strainer.
After receiving his application the Austrian authorities had required him to obtain a doctor's certificate that he was "psychologically fit" to drive.

According to Mr Reinthaler, "the licence has been ready since October 2009 - it was not collected, that's all there is to it".
The idea came into Mr Alm's noodle three years ago as a way of making a serious, if ironic, point.

A self-confessed atheist, Mr Alm says he belongs to the Church of the Flying Spaghetti Monster, a light-hearted, US-based faith whose members call themselves pastafarians.
Passport photos of Niko Alm with a colander on his head  
A medical interview established the self-styled "pastafarian" was mentally fit to drive
 
The group's website states that "the only dogma allowed in the Church of the Flying Spaghetti Monster is the rejection of dogma".
In response to pressure for American schools to teach the theory known as intelligent design, which some Christians favour as an alternative to natural selection, the Church of the Flying Spaghetti Monster wrote to the Kansas School Board asking for the pastafarian version of intelligent design to be taught to schoolchildren.
 
Straining credulity

In the same spirit, Mr Alm's pastafarian-style application for a driving licence was a response to the Austrian recognition of confessional headgear in official photographs.
The licence took three years to come through and, according to Mr Alm, he was asked to submit to a medical interview to check on his mental fitness to drive but - straining credulity - his efforts have finally paid off. 

It is the police who issue driving licences in Austria, and they have duly issued a laminated card showing Mr Alm in his unorthodox item of religious headgear.
When asked for his reaction to Mr Reinthaler's comments, Mr Alm told the broadcaster ORF: "I didn't know I was guilty of not collecting it. That doesn't alter the fact that it still took nearly a year [to be issued]".

The next step, Mr Alm told the Austrian news agency APA, is to apply to the Austrian authorities for pastafarianism to become an officially recognised faith.

bbc.co.uk

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Περισσότερα από 300 νέα είδη ζώων ανακαλύφτηκαν στις Φιλιππίνες


Περισσότερα από 300 νέα είδη ζώων ανακαλύφτηκαν στις Φιλιππίνες

Ψάρια-τίγρεις, σκορπιοί με μαστίγια και άλλα πολλά νέα είδη ζώων ανακάλυψαν επιστήμονες της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας σε πρόσφατη μελέτη της θάλασσας και της ξηράς στις Φιλιππίνες. Υπολογίζεται ότι περίπου το 90% των ειδών του πλανήτη δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, ενώ, λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής, ορισμένα πρόκειται να εξαφανιστούν προτού γνωρίσουμε την ύπαρξή τους.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας σε συνεργασία με τοπική ομάδα επιστημόνων ανακάλυψαν δεκάδες νέα είδη εντόμων, αραχνών, θαλάσσιων κοραλλιών, παράξενους αχινούς και αστερίες, έναν καρχαρία που τρώει γαρίδες και πάνω από 50 πολύχρωμους νέους γυμνοσάλιαγκες της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια των 42 ημερών που πέρασε στο πέλαγος των Φιλιππίνων και τα γύρω νερά της, η διεθνής ομάδα δημιούργησε καταλόγους και χάρτες κατανομής για μια ευρεία ποικιλία νέων ειδών. Πολλά από τα νέα είδη δεν είχαν ανακαλυφθεί σε προηγούμενες μελέτες είτε λόγω του μικρού μεγέθους τους είτε επειδή ζουν σε μέρη πολύ σπάνια, τα οποία δεν έχει επισκεφτεί ποτέ άνθρωπος. Όλες οι ανακαλύψεις δείχνουν ότι οι Φιλιππίνες αποτελούν σημαντικό καταφύγιο απίστευτης βιοποικιλότητας.

«Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις ιδανικότερες περιοχές για την ποικιλομορφία και για την απειλούμενη ζωή στην Γη»
ανέφερε σε διεθνή πρακτορεία ο Terrence Gosliner, Κοσμήτορας Επιστημών και Ερευνών στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια και επικεφαλής της Εκστρατείας Φιλιππίνες 2011 για τη βιοποικιλότητα. «Βρίσκαμε νέα είδη σχεδόν σε κάθε βουτιά και κάθε πεζοπορία, καθώς εξερευνούσαμε τους ύφαλους, τα τροπικά δάση και τον πυθμένα των ωκεανών. Οι κατάλογοι των ειδών και οι χάρτες κατανομής που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της αυτής της αποστολής, θα βοηθήσουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας προσφέροντας την καλύτερη δυνατή πιθανότητα επιβίωσης σε αυτά τα είδη».

Για τη διάσωση της βιοποικιλότητας αναγκαία είναι η αύξηση της γνώσης σχετικά με αυτές τις μορφές ζωής. Αυτό ήταν και το κύριο κίνητρο της Εκστρατείας Φιλιππίνες 2011.
Οι επιστήμονες πρότειναν επίσημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, καθώς και στο Γραφείο Αλιείας και Υδάτινων Πόρων των Φιλιππίνων τις περιοχές που πρέπει να ανακηρυχθούν προστατευόμενες και καταφύγια άγριας ζωής. Επιπλέον, υπέδειξαν ως προτεραιότητα τη μείωση των αποβλήτων καθώς πλαστικά σκουπίδια γεμίζουν το θαλάσσιο περιβάλλον, ακόμα και τον πυθμένα του ωκεανού σε βάθη πάνω από 6.000 πόδια.

tvxs.gr